kartonske transpornte kutije nis

Proizvodnja aluminijumskih profila je samo jedna od delatnosti kojom se bavi Linija Tip Nis

kartonske transpornte kutije

Proizvodnja kartonskih kutija je važna industrija koja se koristi u različitim sektorima, uključujući proizvodnju hrane, farmaceutsku industriju, maloprodaju, tehnologiju i mnoge druge.

Proizvodnja kartonskih transportnih kutija je proces izrade kutija od valovitog kartona ili kartonskih listova.
Linija Tip se bavi proizvodnjom:

  • Ameriken kutije
  • Štancane kutije
  • Kutije sa lepljenjem u više tačaka
  • Vodootporne kutije
  • Rolne

Ameriken kutije. Većina osnovnih značenja reči kartonska kutija sadržano je upravo u osobinama ove kutije. Napravljena od valovite lepenke, standardnog kvadarskog oblika, koristi se za gotovo sve čemu je potrebna ambalaža za skladištenje i transport. Vrlo lako se sklapa u jednom potezu bez potrebe za dodatnim lepljenjem.
Najčešće se dodatno zatvara i obezbeđuje samolepljivim trakama, ali ju je moguće samu zatvoriti bez pomoćnih traka samo unakrsnim sklapanjem pokretnih strana po aksijalnoj osi. Čuva osetljivu prirodu proizvoda tako što obezbeđuje ono što traži većina proizvođača – suvo i tamno mesto, bez naglih promena temperature. Posebno je važno što čuva i visoku fleksibilnost pakovanja na udar i pritisak prilikom transporta i manipulacije.
Prilikom izrade mogu se predvideti posebni otvori na samoj kutiji zbog vizuelne dostupnosti dizajna ili važnog podatka o proizvodu, zatim perforacije za rukohvate ili one namenjene izlaganju rafovske robe bez napuštanja transportne ambalaže.

Štancane kutije Namenjene industrijama sa pakovanjima na automatskim linijama. Ovakvu ambalažu mora da odlikuje jako velika preciznost u izradi jer kod automatskih linija nisu moguće improvizacije i prilagođavanje. Ponosni smo na činjenicu da smo upravo u toj oblasti dostigli sam vrh mogućeg u kartonaži.
Pakovanje u naše štancane kutije potpuno je bezbrižno i lako jer alati i mašine koje su u primeni u našim pogonima obezbeđuju vrhunsku izradu i najzahtevnijih formi. Alatima možemo otvarati i polja za bar-kodove, testnu dugmad, vizuelni pristup dizajnu, marketinškim tizerima ili QR kodovima. Elektronifikacija manipulacije i upravljanje podacima o proizvodima u magacinima i prodaji ima sve veće zahteve, a mi na sve njih uvek nađemo adekvatan odgovor.
Korišćenje je gotovo neograničeno u svim industrijama, od prehrambene do industrije igračaka. Velike serijske proizvodnje gotovo su nezamislive bez upotrebe kartonskih štancanih kutija i pomoćnih elemenata od kartona.

Kutije sa lepljenjem u više tačaka. Osvojili smo tehnologije izrade kartonskih kutija sa lepljenjem u jednoj, tri i čak četiri tačke. Ova vrsta ambalažne kutije svuda u svetu beleži najveći rast proizvodnje i upotrebe.
Gotovo neograničeno polje primene omogućava dizajn koga je moguće prilagoditi svakom zahtevu. Tehnologijom koju posedujemo moguće je postići jako velike serije u proizvodnji sa istovremenom štampom što omogućava jako efikasan odgovor na potrebu za velikim količinama.
Konačan oblik ova kutija dobija na mestu pakovanja proizvoda što znači da ju je vrlo lako i transportovati jer gotovo da i ne zauzima veću zapreminu od samog repromaterijala. U ovu vrstu spadaju i “shelfready” kutije koje su jako pogodne za izlaganje na mestu prodaje. Najčešće se prave sa perforacijom kako bi upakovani proizvod bio vidljiv u rafu prodavnice i bez napuštanja ambalaže.

Vodootporne kutije. Potpuno revolucionaran proizvod zahteva upravo takav pristup i promišljanje u proizvodnji. Kutije koje nemaju “sečene strane” u svojoj unutrašnjosti, osmišljene tako da u tom delu isključivo savijanjem dobijaju konačan oblik. Valovita lepenka je obogaćena nepropusnim filmom koji omogućava transport ne samo vlažnih ili vlažećih proizvoda, već čak i same tečnosti.
Vodoodbojnost filma je trajna tako da se bez bojazni mogu pakovati voće, povrće, prehrambena rinfuzna roba i materijali osetljivi na vlagu jer nepropustljivost funkcioniše u oba smera. Neki klimatski uslovi izazivaju povećanu isparljivost ili kondenzaciju unutar ambalaže, a ova vrsta kartonske kutije garantuje da upakovani proizvod neće trpeti zbog takvih uslova.
Vodootporni karton i kutija proizvedena od njega, u nekim slučajevima, čak i pojeftinjuje pakovanje proizvoda jer ne zahteva dodatnu ambalažu za osetljive proizvode, već se može koristiti kao osnovna i jedina ambalaža. Korišćeni materijali poseduju sve sertifikate za potpuno bezbednu upotrebu u prehrambenoj industriji i pakovanje proizvoda koji su u neposrednom kontaktu i izloženi površini same kutije.

Rolne. Dvoslojne i troslojne rolne, dimenzija 2,1 x 80m. Koriste se za pakovanje nestandardnih proizvoda velikih dimenzija.