prozivodnja obrada metala nis

prozivodnja obrada metala nis je samo jedna od delatnosti kojom se bavi Linija Tip Nis

Obrada metala

Obrada metala je proces koji se koristi za oblikovanje i transformisanje metala u željeni oblik ili veličinu.

prozivodnja obrada metala nis

prozivodnja obrada metala nis je samo jedna od delatnosti kojom se bavi Linija Tip Nis

Obrada metala se obično obavlja u metalskoj industriji i koristi se za proizvodnju raznih proizvoda, uključujući mašine, auto delove, alate …
Linija Tip se bavi obradom i proizvodnjom:

  • Opruge dimenzija žice 0,3mm – 14mm
    – Pritisne opruge
    – Torzione opruge
    – Zatezne opruge
  • Brizganje i obrada delova od AL
  • Sečenje i savijanje po crtežu

Pritisne opruge Proizvodnja pritisnih opruga obično uključuje nekoliko koraka.
– Prvo se bira materijal opruge, koji obično uključuje čelik ili čelične legure. Zatim se materijal obično valja u željeni oblik, a zatim termički obrađuje kako bi se poboljšala njihova žilavost i čvrstoća.
– Nakon toga, materijal se obično seče na odgovarajuće dužine i savija u željeni oblik kompresijske opruge. Za veće količine proizvodnje mogu se koristiti mašine za savijanje, dok se za manje količine opruga mogu koristiti ručni alati. Nakon savijanja, kompresijske opruge se obično dodatno obrađuju kako bi se uklonile oštre ivice i osiguralo da opruga glatko klizi.
– Konačno, pritisne opruge se obično testiraju kako bi se osiguralo da ispunjavaju tražene specifikacije i kvalitet. Ovo uključuje ispitivanje čvrstoće, žilavosti i izdržljivosti kako bi se osiguralo da su opruge bezbedne za upotrebu u različitim primenama.

Torzione opruga je vrsta opruge koja se koristi za stvaranje momenta okretanja oko osi. One se obično sastoje od spirale koja se uvija u obliku spirale, čija se energija pohranjuje kao torsiona sila kada se opruga uvije. Torzione opruge se koriste u mnogim industrijskim aplikacijama, uključujući proizvodnju automobila, aviona, igračaka i drugih uređaja koji zahtevaju rotaciju oko svoje ose.
– Proces proizvodnje torzionih opruga uključuje formiranje žice u spirale, a zatim uvijanje spirale u obliku opruge. Nakon toga, opruga se obično tretira toplinom kako bi se povećala njena čvrstoća i fleksibilnost. Takođe se može izvršiti dodatna obrada, poput brušenja krajeva opruge kako bi se osiguralo precizno prijanjanje u priključnim elementima.

Zatezne opruge su metalne opruge koje se koriste u različitim industrijskim i mehaničkim aplikacijama, a njihova proizvodnja uključuje različite procese, uključujući izradu žice, savijanje i formiranje žice u oblik opruge, kaljenje, toplinsku obradu, konačno brušenje i površinsku zaštitu.
– proizvodnja zateznih opruga uključuje izbor materijala, izradu alata, savijanje žice, rezanje opruge, tretiranje površine i kontrolu kvaliteta kako bi se osigurala visok kvalitet i pouzdanost opruga.

Brizganje i obrada delova od aluminijuma su procesi koji se često koriste u proizvodnji različitih proizvoda u raznim industrijama.
– Brizganje aluminijumskih delova je proces kojim se tečni aluminijum ubrizgava u kalup kako bi se stvorio oblik koji je potreban za proizvodnju. Postupak se sastoji od topljenja aluminijuma i ubrizgavanja u kalup pomoću brizgaljke pod visokim pritiskom. Nakon što se aluminijum ohladi i stvrdne, kalup se otvara i gotov deo se izbacuje.
– Obrada aluminijumskih delova podrazumeva različite procese koji se primenjuju na aluminijumske delove kako bi se postigli željeni oblici i dimenzije. Obrada može uključivati ​​brušenje, glodanje, bušenje, struganje i razne druge tehnike obrade.

Sečenje i savijanje po crtežu je postupak koji se obično sastoji od sledećih koraka:
– Priprema materijala: Materijal za izradu alata, obično čelik, mora biti pripremljen pre početka procesa sečenja i savijanja.
– Rezanje: Koristeći mašinu za sečenje metala, oblici se režu prema crtežu oružja. Ovaj korak uključuje precizno sečenje materijala u željeni oblik i veličinu.
– Savijanje: Nakon što su oblici isečeni, mašine za savijanje metala se koriste da ih savijaju u željeni oblik. Ovaj korak uključuje savijanje metala prema crtežu kako bi se dobio željeni oblik.
– Spajanje: Nakon što su isečeni i savijeni delovi spremni, moraju se spojiti da bi se dobio konačni oblik. Ovaj korak uključuje zavarivanje delova zajedno kako bi se osigurala čvrsta veza.
– Testiranje: Kada se proizvod sastavi, treba ga testirati kako bi se osigurala njegova funkcionalnost i kvalitet. Proizvod se može testirati na vozilu ili se može testirati zasebno, koristeći različite tehnike testiranja, kao što su testiranje snage ili vibracija.